Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu

Elektrische radiatorenStiebel-Eltron-CNS
Stiebel Eltron CNS
Stiebel-Eltron-CON
Stiebel Eltron CON
Stiebel-Eltron-CK-20
Stiebel Eltron CK 20
Dimplex-PLX-E
Dimplex PLX-E
Dimplex-DTD4-T
Dimplex DTD4-T
DRL-E-Roundline
DRL E Roundline
DRL-E-Comfort-SIRIO
DRL E-Comfort SIRIO
DRL-E-Comfort-KLIMA
DRL E-Comfort KLIMA
Norel-PM-KET
Norel PM KET
Verplaatsbaar
Verplaatsbaar

Elektrische kachels

Elektrische radiatoren zijn in principe gewone radiatoren, maar dan op stroom. Het grootste voordeel van een elektrische radiator is z’n flexibiliteit: waar een stopcontact is, kunt u een elektrische radiator plaatsen. Met een elektrische radiator kunt u uw woning eenvoudig op een duurzame manier verwarmen. Bijvoorbeeld in de combinatie met zonnepanelen. Zeker voor ruimtes die u in een bepaalde periode op temperatuur wilt hebben, is een elektrische kachel een uitstekende oplossing.

EcoDesign ERP 2018

Alle elektrische kachels uit ons assortiment voldoen aan de nieuwe Europese EcoDesign ERP 2018 regelgeving. De EcoDesign ERP 2018 richtlijn is bedoeld om het energieverbruik van elektrische apparaten te verminderen. Per 1 januari 2018 mogen alleen nog elektrische radiatoren geproduceerd worden die aan deze strenge Europese normen voldoen.

Warmteberekening:

De tabel geeft globaal aan hoeveel Watt er per m3 nodig is om een vertrek te verwarmen. Maar een berekening op basis van de inhoud van een vertrek alleen is niet juist. Het te installeren vermogen wordt namelijk ook bepaald door de totale oppervlakte van wanden, ramen, deuren, enz., die de isolatiewaarde in negatieve zin kunnen beïnvloeden.

Van een klein vertrek is het afkoelende oppervlak groter in verhouding tot de inhoud in m3 dan van een groot vertrek. Daarom moet in een klein vertrek per m3 meer vermogen (Watt) worden geïnstalleerd, dan in een groot vertrek. Om een ruimte goed te kunnen verwarmen moet u over voldoende vermogen beschikken. Het is aan te bevelen om ten aanzien van het berekende aantal benodigde Watt een geringe overcapaciteit aan te houden. Zo kunt u zelfs in uitzonderlijk koude situaties de ruimte op de door u gewenste temperatuur houden. In normale situaties zorgt de thermostaat ervoor dat er niet meer stroom wordt verbruikt dan nodig is. Daarnaast is het beter om de benodigde capaciteit te verdelen over een aantal kleinere radiatoren – die over de ruimte kunnen worden verdeeld – dan te kiezen voor één grote radiator met de benodigde capaciteit. De cijfers in de tabel gelden ter indicatie bij hoofdverwarming voor vertrekken die voorzien zijn van een gangbare isolatie, bij een buitentemperatuur van -10 ºC en een binnentemperatuur van 20 ºC (temperatuurinterval 30 ºC).

 

Vermogen (Watt) Totaal ruimte
400 5-7 m3
600 8-10 m3
800 12-14 m3
1000 14-16 m3
1200 17-20 m3
1500 21-25 m3
2000 26-34 m3
2500 35-44 m3
3000 45-52 m3


EcoDesign 2018


 
 
  CONTACT
 


 
GroepenkastCompleet

Adres
Gravenweg 322 A
2911BK  Nieuwerkerk a/d IJssel

Telefoon
0180-75 71 71

E-mail
support@groepenkastcompleet.nl

Internet
groepenkastcompleet.nl

 
 
 
VEILIG WINKELEN
 
  • 30 dagen bedenktijd
  • Niet goed - geld terug
  • SSL beveiligd betalen
  • 5 jaar garantie
  • Webshop keurmerk
     
VEILIG BETALEN
veilig betalen bij groepenkastcompleet