0
Winkelwagen

Zonnepaneel verdeler

Zonnepaneel PV verdelers

Dé oplossing voor het aansluiten van zonnepaneel omvormers in bestaande woningen.

Maak gebruik van de bestaande ononderbroken wasmachine-leiding naar zolder om de omvormer voor de zonnepanelen aan te sluiten op de bestaande groepenkast beneden. Het aanleggen van een extra leiding naar zolder voor het aansluiten van de omvormer wordt hierdoor overbodig. Dit bespaart tijd, geld en beperkt veel overlast doordat de installatie zonder stof en rommel kan worden aangebracht. De wasmachine en droger kunnen vervolgens eenvoudig worden aangesloten op de stopcontacten van de zonnepaneel verdeler.


Weergave:
 

ABB ZV16 zonnepaneel verdelers

ABB introduceert de ZV16-verdeler voor het aansluiten van zonnepanelen. De ZV16 is geschikt voor gebruik op niet afgetakte bestaande leidingen en zorgt voor een veilige distributie van opgewekte elektriciteit. De ZV16 kan geplaatst worden in bestaande installaties zonder een extra leiding aan te leggen.

Veel omvormers van zonnepanelen worden op zolder geplaatst. Dit is vaak ook de plaats waar de wasmachine staat. de ZV16 wordt aangesloten op de bestaande wandcontactdoos van de wasmachine, als deze met een directe ononderbroken leiding vanuit de meterkast wordt gevoed. De omvormer wordt aangesloten op de ZV16. De wasmachine of andere gebruikers kunnen worden aangesloten op één van de twee contactdozen in de ZV16. De ZV16 zorgt voor een goede beveiliging van de afzonderlijke circuits

Veiligheid, efficiency en gemak

De ZV16 voldoet aan alle voorschriften en garandeert een veilige installatie van zonnepanelen. Indien deze volgens de voorschriften is aangesloten.

Eigenschappen ABB ZV16 zonnepaneel verdelers

  • Geschikt voor gebruik op bestaande niet afgetakte elektriciteits leidingen, bijvoorbeeld de aansluiting van de wasmachine op zolder.
  • Een uitbreiding op de bestaande meterkast achter aardlekschakelaar.
  • Optioneel voorzien van een kWh-meter om eenvoudig de opgewekte energie te kunnen aflezen.
  • Uitstekend te combineren met andere ABB groepenkasten.
  • Snel en gemakkelijk te installeren omdat er geen extra leiding van de meterkast naar de omvormer gelegd hoeft te worden.