0
Winkelwagen

Thermostaat

Thermostaat assortiment
Een thermostaat voor een altijd comfortabele temperatuur


De thermostaat is een regelaar die ervoor zorgt dat een ruimte precies de gewenste temperatuur bereikt en houdt. Het grote voordeel van een thermostaat is dat de temperatuur automatisch geregeld wordt, zodat u niet steeds zelf de verwarming hoger of lager hoeft te zetten. Een thermostaat is gemakkelijk in te stellen en voorkomt onnodig energieverbruik. 

Vrijwel elke woning is voorzien van een thermostaat, die aan een cv-ketel of vloerverwarmingssysteem is gekoppeld. Thermostaten zijn verkrijgbaar in veel soorten en maten, van de voordelige en populaire Honeywell Round met een handige draaischijf om de temperatuur in te stellen, tot een slimme draadloze thermostaat. Een goede tussenvorm is een klokthermostaat, waarmee u ervoor zorgt dat uw verwarming op vooraf ingestelde tijden zorgt voor de gewenste temperatuur.
 

Soorten thermostaten

Wanneer u een thermostaat voor uw woning wilt aanschaffen, is het belangrijk om goed te kijken naar uw wensen en vervolgens naar alle mogelijkheden die de thermostaat biedt. Hoe beter u de thermostaat kunt instellen op uw behoeften, des te minder energie u verbruikt en hoe meer comfort u in uw woning of kantoor ervaart. We onderscheiden drie soorten thermostaten:
 
  • Eenvoudige kamerthermostaat
  • Klokthermostaat
  • Slimme thermostaat


Eenvoudige kamerthermostaat


Vanwege de eenvoudige bediening en de lage prijs is de standaard kamerthermostaat onverminderd populair. De meeste kamerthermostaten werken door een instelring naar links of rechts te draaien voor het instellen van de gewenste temperatuur. De kamerthermostaat Round On/Off van Honeywell is hiervan een goed voorbeeld. De bediening is zeer eenvoudig en voor iedereen direct duidelijk. De actuele temperatuur staat digitaal op het display weergegeven. 

Een eenvoudige kamerthermostaat moet u altijd zelf instellen, bijvoorbeeld voordat u gaat slapen, of als u ‘s ochtends beneden komt. Dit werkt voor veel mensen prima, maar zoekt u iets meer gemak of comfort? Dan is een klokthermostaat wellicht een goede optie.
 

Klokthermostaat

De klokthermostaat doet precies hetzelfde als de eenvoudige kamerthermostaat, maar met een bijzonder verschil. Een klokthermostaat stelt u namelijk vooraf in, waardoor een ruimte automatisch verwarmd zal worden op de aangegeven vooraf ingestelde tijden. Zo komt u altijd in een aangenaam warme kamer binnen, bijvoorbeeld na de nacht of bij thuiskomst. 

Een klokthermostaat kan energieverspilling voorkomen, doordat de thermostaat automatisch aan- en afslaat op de door u ingestelde tijden. Moderne digitale klokthermostaten beschikken over uitgebreide instelmogelijkheden, waarop ook weekend- en werkdagen worden onderscheiden en u zelfs feest- of vakantiedagen en een vorstbeveiliging instelt. Kortom, de klokthermostaat is een veelzijdig apparaat voor comfort én energiebesparing.
 

Slimme thermostaat

De slimme thermostaat is een relatief nieuwe ontwikkeling en kan gezien worden als een geavanceerde versie van de klokthermostaat. Het eerste voordeel is dat een slimme thermostaat niet alleen werkt zoals een klokthermostaat, maar dat u deze thermostaat ook vanaf uw tablet, smartphone of zelfs smartwatch overal ter wereld bedient. Zo schakelt u uw verwarming in op het moment dat u van uw werk of bezoek vertrekt, of stelt u het verwarmen uit op het moment dat u later thuis gaat komen of nog even in bed blijft liggen. 

Slimme thermostaten kunnen ook zelflerend zijn. Een zelflerende thermostaat observeert uw gedrag met sensoren en leert uw voorkeuren en aanwezigheid herkennen. De Nest Learning thermostaat is een goed voorbeeld van een slimme zelflerende thermostaat.
 

Draadloze thermostaat

Welk soort thermostaat u ook kiest, de communicatie tussen uw cv-ketel en de thermostaat verloopt steeds vaker draadloos. Er bestaan uitgebreid instelbare draadloze klokthermostaten. Slimme thermostaten werken sowieso altijd ook draadloos via uw netwerkverbinding (wifi), maar bedient u indien gewenst ook door aan de instelring te draaien. Draadloze thermostaten zijn dus vrijwel altijd ook op de plaats waar deze gemonteerd zijn eenvoudig te bedienen.
 

Thermostaat kopen bij GroepenkastCompleet

Bent u op zoek naar een nieuwe thermostaat? Bij GroepenkastCompleet vindt u een uitgebreid aanbod verschillende thermostaten, van de populaire en voordelige kamerthermostaat Honeywell Round tot de geavanceerde Nest zelflerende slimme thermostaat. Bestel eenvoudig via onze website, of vraag gerust om meer informatie indien u nog vragen over de montage of koppeling met uw cv-ketel heeft. We helpen u graag verder!