0
Winkelwagen

Groepenkast Componenten

Losse groepenkast componentenComponenten voor in de groepenkast

Een groepenkast bestaat uit een verzameling losse onderdelen. Met al deze componenten is het mogelijk om een groepenkast helemaal op maat samen te stellen, zodat deze precies past bij het type hoofdaansluiting en uw specifieke wensen. Losse componenten zijn ook geschikt om een bestaande groepenkast uit te breiden of te moderniseren. Bestaande onderdelen zijn meestal eenvoudig te vervangen. De belangrijkste onderdelen van een groepenkast zijn de hoofdschakelaar, de aardlekschakelaar, de installatieautomaat of de aardlekautomaat. Als aanvullende groepenkast uitbreidingen worden vaak een beltrafo, fornuisgroep een losse kWh-meter of een DIN-rail stopcontact als extra component toegevoegd. Bij GroepenkastCompleet vindt u ook compleet geassembleerde en bedrade 1-fase en 3-fase groepenkasten die in de originele fabriek van de diverse A-merken zijn samengesteld.

Belangrijke componenten in de meterkast

De meest belangrijke en essentiële onderdelen van een groepenkast zijn de hoofdschakelaar, waarmee de elektrische installatie met één handeling spanningsloos kan worden gemaakt, en de installatieautomaten die achter aardlekschakelaars worden beveiligd. De functie van de aardlekschakelaar en installatieautomaat is per groep overigens ook te combineren door toepassing van een aardlekautomaat (alamat). Al deze belangrijke groepenkast componenten in de meterkast beveiligen de totale elektrische installatie zowel tegen lekstroom als overstroom, bijvoorbeeld door een overbelasting of bij een kortsluiting. De verschillende groepenkast componenten zijn verkrijgbaar in verschillende module breedtes. 4-polige aardlekautomaten worden bijvoorbeeld vrijwel uitsluitend in een 3-fase groepenkast toegepast als eindgroepen die veel vermogen vereisen, zoals bijvoorbeeld bij een 3-fase elektrische kookplaat of voor een oplaadpunt van een elektrische auto. 2-polige aardlekautomaten kunnen zowel in 1-fase als in 3-fase groepenkasten worden gemonteerd. De hoofdaansluiting van de netbeheerder en het soort groepenkast bepalen welk type component hierbij kan worden toegepast.

Groepenkast uitbreiden met losse componenten

Naast de essentiële componenten van een groepenkast kunt u deze uitbreiden met handige componenten, waaronder een aparte fornuisgroep (kookgroep) voor het aansluiten van een inductiekookplaat, een beltransformator als zwakstroom voeding voor de deurbel, een losse kWh-meter om bijvoorbeeld een aparte eindgroep te bemeteren of een tijdschakelaar om automatisch de tuinverlichting in en uit te laten schakelen. Er zijn veel mogelijkheden en uitbreidingen denkbaar. Voor zowel 1-fase als 3-fase aansluitingen zijn geschikte componenten in ons assortiment te vinden. Naast deze veelvoorkomende componenten bieden wij nog meer losse onderdelen aan voor het samenstellen of uitbreiden van een groepenkast. Denk hierbij aan doorverbindingskammen, aansluitklemmen en bekabeling in diverse diameters. Wanneer u een nieuwe groepenkast gaat samenstellen, dan is het eerste wat u nodig heeft een lege standaard groepenkast of een grotere installatiekast met voldoende plaatsingsruimte voor de benodigde onderdelen (modulen). De huidige moderne groepenkasten zijn uitgevoerd met DIN-railen. Dankzij deze handige DIN-railen bevestigt u de losse componenten eenvoudig door deze op de DIN-rail te klikken. Bij het samenstellen van een groepenkast voor in de meterkast heeft u in ieder geval minimaal een hoofdschakelaar, twee aardlekschakelaars en installatieautomaten nodig.

Componenten kopen bij GroepenkastCompleet

Al onze groepenkastcomponenten zijn los te bestellen, of voorgeïnstalleerd verkrijgbaar bij het kopen van een compleet nieuwe groepenkast. Alle componenten uit ons assortiment voldoen aan de hoogste veiligheidseisen en zijn altijd van de bekende A-merken zoals ABB, Hager, Eaton, Attema en meer. Heeft u advies nodig over een bepaald type component? Dan denken wij graag met u mee en zoeken we voor u een passende oplossing op maat.