0
Winkelwagen

Deurbellen

Deurbellen assortiment



Deurbellen, van beltrafo tot draadloze oplossing

Een deurbel is een handig en onmisbaar apparaatje. De laatste jaren zijn de ontwikkelingen op het gebied van deurbellen erg snel gegaan en is het aanbod in verschillende typen deurbellen enorm gestegen. Van eenvoudige tot geavanceerde modellen. Zo kiest u voor de standaard deurbellen die zijn aangesloten op een beltransformator (beltrafo) in de groepenkast, of installeert u een volledig op zichzelf staand systeem op batterijen. Daarnaast heeft u de keuze uit een bedraad of draadloos systeem, waarbij een video intercom tot de mogelijkheden behoort.

Deurbellen met beltrafo in de groepenkast

Ondanks alle moderne technieken worden deurbellen die werken in combinatie met een beltrafo in de groepenkast nog het meest gebruikt. Het is immers een onderhoudsvrije en voordelige oplossing die het altijd doet zolang er stroom aanwezig is. Een beltrafo in de groepenkast is een uitbreiding die 230 Volt netspanning omzet naar een lager voltage. De meeste deurbellen werken namelijk op zwakstroom (8, 12 of 24 Volt) Een beltrafo plaatst u eenvoudig als module in de groepenkast, waarna u er een drukknop (beldrukker) en een deurbel op aansluit.

Een beltrafo in of naast de groepenkast?

Een beltrafo (voluit beltransformator) kan op twee verschillende manieren in de meterkast worden gemonteerd. Moderne groepenkasten zijn meestal uitgevoerd met minimaal één of twee DIN-railen. Op een DIN-rail kunt u eenvoudig een geschikte DIN-rail beltansformator bijplaatsen. Indien er in de meterkast nog een verouderde groepenkast aanwezig is, dan is deze meestal niet voorzien van moderne DIN-railen, U kunt dan ook eenvoudig een opbouw beltransformator monteren naast de groepenkast. Een opbouw beltrafo gemonteerd in de meterkast naast de groepenkast dient altijd te zijn aangesloten op een stopcontact in de meterkast. Het is echter niet toegestaan een opbouw beltransformator als vaste installatie direct vanuit een lasdoos aan te sluiten. De beltrafo dient dan altijd te worden aangesloten met een aansluitsnoer met stekker op een stopcontact.

Deurbel op batterijen of 230 Volt?

Deurbellen zijn te verdelen in verschillende categorieën, met elk hun eigen specifieke voor- en nadelen. De eerste afweging is uw keuze voor een deurbel gevoed door batterijen of op 230 Volt netspanning. Het grote voordeel van deurbellen op batterijen (alkaline of lithium) is dat de ontvanger niet in de buurt van een stopcontact hoeft te worden geïnstalleerd. Het voor de hand liggende nadeel is dat u batterijen zo nu en dan dient te vervangen of op te laden. Moderne deurbellen bieden vaak de keuze uit meerde beltonen, hebben een draadloos bereik van soms maar liefst 150 meter, een instelbaar volume en zelfs de mogelijkheid om visuele waarschuwingen te geven, zoals met LED of HALO verlichting. Ideaal dus voor slechthorenden.

Draadloze of bedrade deurbellen?

Naast de keuze voor een deurbel op netspanning of op batterijen, heeft u ook de mogelijkheid te kiezen voor bedrade of draadloze deurbellen. Draadloze deurbellen bieden veel gemak en zijn binnen een mum van tijd te installeren. Bij een bedrade variant zijn de beldrukker en de deurbel (gong) met elkaar verbonden en meestal gekoppeld aan een beltransformator in de meterkast.

Deurbellen bij GroepenkastCompleet

GroepenkastCompleet levert deurbellen en beltrafo's van gerenommeerde merken zoals; Friedland, Grothe en Honeywell. Twijfelt u welk type deurbel voor u het meest geschikt is? Neem gerust contact met ons op. Wij adviseren u graag over de juiste deurbel.