0
Winkelwagen

kWh-meter

kWh-meter assortimentkWh-meter voor inzicht in het stroomverbruik

Met een losse kWh-meter in de groepenkast maakt u het stroomverbruik per groep of elektrische installatie inzichtelijk. Dat kan interessant zijn voor het meten en in rekening brengen van het verbruik van bijvoorbeeld een bepaalde kamer, vakantiehuis of schuur. Een ander voordeel van het plaatsen van een losse stroommeter is de mogelijkheid om te kunnen meten en analyseren. Zo realiseert u een kostenbesparing en verbetering van het inzicht in het verbruik. Ook worden storingen dankzij afzonderlijke kWh-meters eerder opgemerkt of zelfs voorkomen. Een losse 1-fase kWh-meter of 3-fase kWh-meter kan bovendien ook worden gebruikt voor het meten van de opbrengst van zonnepanelen. Een elektriciteitsmeter is snel en makkelijk in uw groepenkast te plaatsen.

Soorten kWh-meters

Er bestaan verschillende soorten kWh-meters. In iedere meterkast is bij de hoofdaansluiting in ieder geval een door de netbeheerder geijkte energiemeter te vinden. Deze meterstanden worden gebruikt om uw jaarlijkse energierekening op te stellen. Daarnaast bestaan er ook losse kWh-meters, ook wel energiekostenmeters genoemd, die u eenvoudig in het stopcontact steekt om het energieverbruik van een individueel apparaat of een groep apparaten op één stopcontact te meten.

De kWh-meters bij GroepenkastCompleet zijn componenten voor montage in een groepenkast. Verhuurt u een bepaald deel van een woning, of wilt u om een andere reden het stroomverbruik bemeteren, dan is een kWh-meter met MID-certificering hiervoor zeer geschikt. Een dergelijke elektriciteitsmeter is door de fabrikant geijkt en goedgekeurd voor verrekening bij woning- of kamerverhuur. Op die manier weet u, maar ook de huurder zeker dat het juiste bedrag in rekening wordt gebracht. MID-gecertificeerde stroommeters zijn verplicht wanneer u geleverde of opgewekte energie wilt doorbelasten.

kWh-meter aansluiten in de groepenkast

Een kWh-meter kan eenvoudig in uw groepenkast worden geplaatst. Voordat u een kWh-meter gaat aansluiten in de groepenkast, is het echter belangrijk om te weten welk type kWh-meter u nodig heeft. Hierin bestaan twee grote verschillen: gaat u een 1-fase of een 3-fase kWh-meter aansluiten? Een 1-fase kWh-meter is geschikt voor de meeste woningen en huishoudelijk gebruik. Op de kWh-meter van de netbeheerder staat dan 220/230 Volt vermeld. Staat er 380/400 Volt op de stroommeter? Dan betreft het een 3-fase hoofdaansluiting en heeft u ook een 3-fase kWh-meter nodig. Een opbouw-kWh-meter monteert u op een apart verkrijgbaar meterbord. Bij het aansluiten van een kWh-meter haalt u altijd de spanning van de installatie af en controleert u of alles veilig is. Een losse kWh-meter is eenvoudig te plaatsen op een DIN-rail in de groepenkast.

kWh-meters bij GroepenkastCompleet

Bij GroepenkastCompleet vindt u een groot aanbod van verschillende kWh-meters met een overzichtelijk lcd-display voor een goede afleesbaarheid en eenvoudige bediening. Met de kWh-meters van GroepenkastCompleet leest u de opgewekte en verbruikte energie van 1-fase of 3-fase elektrische installaties eenvoudig uit. Afhankelijk van het aantal fasen, zijn onze kWh-meters leverbaar in een 1 tot 4 module brede DIN-rail uitvoering. Bestel uw kWh-meter direct, of neem voor meer vragen over de installatie of het benodigde type contact met ons op. We helpen u graag.