0
Winkelwagen

Schneider groepenkast

Schneider groepenkast kopenSchneider groepenkast, duurzaam en veel installatiegemak

Schneider groepenkasten staan bekend om hun duurzaamheid, betrouwbare componenten en zeer eenvoudige installatie. Het bedrijf Schneider (ook bekend als Merlin Gerin) behoort tot de wereldleiders op het gebied van groepenkasten en energiebeheersystemen. Een Schneider groepenkast laat zich met minimaal gebruik van gereedschappen in een handomdraai monteren. Is een extra uitbreiding nodig? Dan is dat ook een eenvoudige klus dankzij de grote werkruimte en de standaard doorverbindingskammen. De groepenkasten hebben standaard 18 buisingangen voor zowel een 16 mm als een 19 mm buis. Iedere Schneider groepenkast wordt compleet voorbedraad en montageklaar geleverd.

Schneider meterkast voordelen

Schneider groepenkasten zijn zowel in een 1-fase en 3-fase variant verkrijgbaar. Schneider heeft veel aandacht aan eenvoud van installatie en duurzaamheid besteed. Dit merkt u vooral aan de beschikbare werkruimte en het efficiënte aansluitsysteem.
 

De voordelen van Schneider groepenkasten op een rij:

  • Eenvoudige en snelle installatie dankzij doorverbindingskammen.
  • Hoge betrouwbaarheid.
  • Duurzaam geproduceerd.
  • Moderne vormgeving.
  • Veel werkruimte en uitbreidingen mogelijk.
  • 10 jaar fabrieksgarantie


Plus en minpunten volgens onze specialisten:

pluspunt schneider groepenkast   Eenvoudig bijplaatsen van extra groepen
pluspunt schneider groepenkast   Compacte en degelijke behuizing
voordelen schneider meterkast   De groepenkast is compleet voorbedraad en montageklaar
minpunt schneider groepenkast   Buisinvoer niet mogelijk via de zijkanten van de kast
nadeel schneider meterkast   Installatieautomaten zijn nog uitgevoerd met schroefcontacten


1-fase of een 3-fase Schneider meterkast bestellen?

Welke Schneider groepenkast u voor uw toepassing nodig heeft, is met name afhankelijk van het voltage van de hoofdaansluiting in de meterkast. Is dit een 220/230 Volt aansluiting? Dan besteld u een 1-fase Schneider groepenkast. Sommige woningen en veel bedrijven beschikken over een 380/400 Volt hoofdaansluiting (krachtstroom), waarbij u een 3-fase Schneider groepenkast nodig heeft. Vervolgens kijkt u naar de benodigde grootte van de groepenkast. Verwacht u veel losse aanvullende componenten te installeren? Kies dan voor een groepenkast met voldoende ruimte voor extra modulen.

Veel Schneider groepenkasten worden compleet en met alle veel voorkomende componenten voorgeïnstalleerd en bedraad geleverd. Het is aan te bevelen om een groepenkast altijd 'op de groei' te kopen, zodat u toekomstige uitbreidingen eenvoudig toevoegt.
 

Montage van een Schneider meterkast

De installatie van een Schneider groepenkast is dusdanig efficiënt, dat zelfs het gebruik van gereedschap tot een minimum is beperkt. Alle componenten worden eenvoudig geplaatst dankzij de handige doorverbindingskammen. In een standaard groepenkast van Schneider kunnen 24 modulen van 19 mm per DIN-rail worden gemonteerd. Schneider biedt hiervoor losse installatieautomaten, aardlekschakelaars, kookgroepen, beltrafo's en andere componenten aan. Zo stelt u een Schneider groepenkast geheel naar wens samen. Om maximale flexibiliteit te garanderen, worden Schneider groepenkasten geleverd zonder onderinvoer. Afhankelijk van de gewenste plaatsing, is hiervoor optioneel een speciaal buisinvoerstuk bij te bestellen.

Schneider groepenkast kopen

Bent u net zoals wij overtuigd van de kwaliteit, betrouwbaarheid, duurzaamheid en het gemak van installatie? Dan besteld u een Schneider groepenkast  eenvoudig bij GroepenkastCompleet. De groepenkasten zijn beschikbaar in verschillende maten en varianten, waarbij u zelf kiest voor een compleet afgemonteerde en bedrade of juist lege groepenkast. Al onze groepenkasten voldoen aan de strengste veiligheidseisen (NEN-normen) en KEMA-KEUR. Bij vragen of hulp bij het maken van de juiste keuze helpen wij u graag verder. Neem contact op met ons voor meer informatie.

     


Schneider logo

Bekijk ook eens de technische eigenschappen van onze andere A-merken