0
Winkelwagen

Lege groepenkast

Lege groepenkast kopenLege groepenkasten voor maximale flexibiliteit

Een lege groepenkast biedt uitgebreide mogelijkheden om deze met losse componenten naar keuze volledig naar eigen wens samen te stellen. U plaatst er eenvoudig een hoofdschakelaar, aardlekschakelaars, installatieautomaten en andere componenten in, zoals een losse kookgroep of een beltrafo. Lege groepenkasten zijn verkrijgbaar in veel verschillende varianten. Of u nu een bestaande 1-fase groepenkast, die voor de meeste huishoudens voldoet, of een 3-fase groepenkast voor grote woningen of bedrijven met een grotere vermogensbehoefte wilt gaan uitbreiden, er is altijd wel een passende lege groepenkast die geschikt is voor uw situatie. Afhankelijk van het aantal gewenste groepen en componenten, kiest u een lege groepenkast van een passende grootte. Hierin zijn veel maten beschikbaar. Daarbij is het wel altijd goed om alvast rekening te houden met eventuele toekomstige extra uitbreidingen, zoals een kookgroep, zonnepanelen of nieuwe groepen na een verbouwing. Bij de montage werkt u een lege groepenkast netjes in de meterkast weg met een los verkrijgbare blindplaat- of een boveninvoer.

Lege groepenkast soorten en 1-fase of 3-fase uitvoering

Welk soort lege groepenkast heeft u nodig? In eerste instantie bepaalt de hoofdaansluiting of u een 1-fase of 3-fase groepenkast gaat samenstellen. Een 220/230 Volt aansluiting vereist een 1-fase groepenkast, terwijl een 3-fase groepenkast bij een krachtstroomaansluiting van 380/400 Volt wordt toegepast. Er bestaan overigens ook kant en klare 1/3-groepenkasten van Eaton die zowel voor 1-fase als 3-fasen geschikt zijn. Nadat u deze keuze heeft gemaakt, kijkt u naar de benodigde componenten en het aantal groepen. Bij GroepenkastCompleet vindt u de standaard lege uitbreidingskasten van ABB Hafonorm, Hager Vision, Eaton Systeem 55, Attema Click-mate, maar ook lege groepenkasten die bestemd zijn voor grotere installaties, bijvoorbeeld de Hager Vega, Hager Volta, ABB Mistral65 en de Eaton Medusa installatiekasten.

Groepenkasten voor speciale toepassingen

Een lege groepenkast kopen is ideaal voor installatie in een nieuwe situatie, of om een bestaande groepenkast te vervangen en te moderniseren. Naast de standaard lege groepenkasten bestaan er ook lege kasten en verdeelkasten die geschikt zijn voor andere situaties, zoals een lege miniverdeler die als uitbreiding naast de bestaande groepenkast in de meterkast kan worden gemonteerd. Hierin kan bijvoorbeeld een fornuisgroep worden gemonteerd. Met een lege inbouwgroepenkast monteert u de groepenkast eenvoudig en netjes in een holle wand. Voor stoffige of vochtige ruimtes zijn speciale spatwaterdichte groepenkasten beschikbaar, ideaal voor de industrie en bij toepassing in schuren. Ook zijn lege wandverdelers te koop waarin al 230 Volt of 380 Volt stopcontacten (of beide) zijn geïntegreerd. Deze wandverdelers zijn ideaal voor toepassing in bijvoorbeeld schuren, garages en werkplaatsen. Er zijn dus veel mogelijkheden.

Lege groepenkast kopen bij GroepenkastCompleet

Elke lege groepenkast bij GroepenkastCompleet is veilig en voldoet aan alle hiervoor gestelde NEN-normen en KEMA-KEUR. Binnen het assortiment van GroepenkastCompleet treft u ook veel componenten, zoals installatieautomaten, aardlekschakelaars en extra groepen die u moeiteloos op een aanwezige DIN-rail in de lege groepenkast klikt. Blader door het volledige aanbod lege groepenkasten. Heeft u daarbij hulp nodig of nog een aantal vragen? Neem dan gerust contact met ons op, we adviseren u graag om de juiste keuze te maken.