Vraag hieronder uw vrijblijvende offerte aan.
Indien uw aanvraag mede betrekking heeft op het laten plaatsen van een groepenkast, vragen wij u vriendelijk voor meer info en alle actuele tarieven eens een bezoek te brengen aan de website: www.elektroklus.nl
Jaarlijks rukt de brandweer duizenden keren uit voor woningbranden. Wist u dat een brand in huis al binnen twee minuten zo groot kan zijn geworden, dat zelf blussen niet meer mogelijk is? Snel handelen is bij brand daarom van levensbelang en een alarmsysteem speelt daarbij een grote rol. Installeer daarom rookmelders. Uit cijfers blijkt namelijk dat bij ruim zes op de tien fatale branden geen rookmelder aanwezig was. Het zijn niet zozeer de vlammen die mensen doden, maar de giftige gassen in de rook die vrijkomt bij een woningbrand. De meeste dodelijke slachtoffers vallen tijdens de slaap, terwijl ze eenvoudig gewekt hadden kunnen worden door het installeren van één of meerdere rookmelders.
De kans om een woningbrand te overleven is veel groter indien u rookmelders heeft hangen. Uit statistieken blijkt dat het risico op een dodelijke brand met maar liefst 70 procent daalt, op het moment dat u rookmelders in huis heeft geïnstalleerd. Het is daarbij belangrijk om op meerdere plaatsen een rookmelder op te hangen. Doe dit bij voorkeur in de vluchtwegen, zoals de hal, overloop en ruimten waardoor u vanuit de slaapkamer kunt vluchten. Over het algemeen geldt daarbij: minimaal één rookmelder per verdieping. Voor de keuken, badkamer en garage zijn hittemelders beter geschikt, omdat rookmelders op deze locaties te vaak een vals alarm geven.
Er bestaan twee verschillende soorten brandmelders: rookmelders en hittemelders. Een rookmelder detecteert via een optische sensor voortdurend of en hoeveel rookdeeltjes er in de lucht aanwezig zijn. Als een bepaalde waarde wordt overschreden, dan slaat de rookmelder alarm. Een hittemelder detecteert geen rook, maar meet constant de omgevingstemperatuur. Ook een hittemelder slaat alarm, maar alleen als de temperatuur een bepaalde waarde overschrijdt. Hittemelders zijn erg geschikt voor de plaatsen in huis waar rookmelders te veel valse alarmen zouden geven. Dat zijn vooral plaatsen met veel waterdamp of andere gassen.
Moderne rookmelders en hittemelders zijn ook koppelbaar leverbaar. Concreet betekent dit bijvoorbeeld dat een rookmelder die op de benedenverdieping alarm slaat, ervoor zorgt dat de andere rookmelders in huis ook afgaan. Zo wordt u altijd tijdig gewaarschuwd, ook al bent u op een moment niet in een bepaalde ruimte aanwezig. Nieuwbouw woningen moeten volgens het huidige bouwbesluit standaard zijn voorzien van rookmelders die werken op 230 Volt, met back-up batterij voor extra veiligheid. Oudere woningen hebben geen verplichting, maar uiteraard is het monteren van rookmelders juist daar van groot belang. Dit mogen in dat geval ook rookmelders zijn die alleen op batterijen werken.
Voor je eigen veiligheid is het van groot belang om rookmelders regelmatig te testen. Je weet dan zeker dat je rookmelder goed functioneert. Test de rookmelder elke 14 dagen en altijd na een periode van afwezigheid (bijvoorbeeld vakantie).
Hieronder vind je een visuele weergave voor het plaatsen van rookmelders in huis:
Alle rookmelders uit ons assortiment zijn 100% betrouwbaar en grondig getest. De brandmelders voldoen aan de strenge Europese norm EN14604 en garanderen een optimale veiligheid en betrouwbaarheid. Het kopen van rookmelders en hittemelders is een kleine investering die veel schade kan voorkomen. Een gemiddelde goede rookmelder gaat ruim tien jaar mee. Daarnaast geeft het hebben van rookmelders vaak de mogelijkheid om een korting op uw inboedelverzekering te krijgen, die oploopt tot wel vijf procent. In ons brandmelder assortiment vindt u koppelbare en stand-alone rookmelders en hittemelders van FireAngel (voorheen BRK) Firex en van Ei Professional, zowel op 230 Volt als op alkaline en lithium batterijen. Heeft u hulp of advies nodig bij de keuze voor de juiste rook- of hittemelder? Neem contact met ons op, wij helpen u graag.