0
Winkelwagen

Eaton groepenkast

Eaton systeem 55 groepenkastEaton groepenkast met componenten en uitbreidingen

Het merk Eaton is op de Nederlandse markt een vertrouwd gezicht. Als één van de eerste leveranciers van groepenkasten in Nederland, heeft het bedrijf een uitstekende reputatie opgebouwd. In veel meterkasten is daarom een Eaton groepenkast te vinden. Voorheen stonden groepenkasten van Eaton ook bekend als Holec groepenkasten, vernoemd naar het gelijknamige bedrijf in Hengelo, dat in 2003 door Eaton werd overgenomen. Een Eaton groepenkast staat voor kwalitiet en betrouwbaarheid. De groepenkasten van Eaton zijn modulair en eenvoudig aan te passen aan iedere situatie.
 

Voordelen van een Eaton groepenkast

Door de modularie opbouw zijn de groepenkasten zowel in hoogte als breedte aan te passen en uit te breiden met een extra DIN-rail. Elke Eaton Systeem 55  groepenkast is standaard voorzien van een hoofdschakelaar en één of meerdere aardlekschakelaars. Er zijn veel uitbreidingen mogelijk. Extra groepen plaatst u eenvoudig, waaronder een fornuisgroep, een beltransformator of een groepenkast stopcontact. Het ontwerp van de Eaton groepenkast is degelijk met een mooie minimalistische vormgeving.
 

Enkele van de voordelen van een Eaton groepenkast op een rij:

  • Modularie opbouw
  • Flexibel in gebruik
  • Makkelijke montage
  • Eenvoudig uit te breiden
  • Zowel als 1-fase of 3-fase verkrijgbaar
  • Standaard voorzien van hoofdschakelaar
  • 10 jaar fabrieksgarantie


Plus en minpunten volgens onze specialisten:

pluspunt eaton groepenkast   De meest compacte groepenkast in hoogte
voordeel eaton groepenkast   Alle eindgroepen zijn op de bovenste DIN-rail gepositioneerd
pluspunt eaton meterkast   Mogelijkheid tot het uitbreiden met een extra DIN-rail
voordeel eaton meterkast   De groepenkast is compleet voorbedraad en montageklaar
nadeel eaton groepenkast   Beperkte buisinvoer mogelijkheden via de zijkanten van de kast
nadeel eaton meterkast   Installatieautomaten zijn nog uitgevoerd met schroefcontacten

 

Eaton groepenkast verschillende maten

Een Eaton groepenkast is verkrijgbaar in verschillende varianten. Kies voor een 1-fase of 3-fase groepenkast, waarbij een aantal groepen al standaard worden meegeleverd. Het kopen van een groepenkast waarbij diverse aardlekschakelaars, groepen en  uitbreidingen al voorgeïnstalleerd en bedraad zijn, bespaart u veel werk en tijd. Standaard zijn de meeste Eaton groepenkasten al voorzien van een hoofdschakelaar en andere belangrijke componenten. Let wel op, want een Eaton System 55 meterkast wordt geleverd zonder een onderinvoer, omdat niet iedere installatie hier gebruik van maakt. Een Eaton groepenkast is hierdoor zeer flexibel in gebruik. Is een onderinvoer wel noodzakelijk? bestel deze dan eenvoudig als los component.
 

Eaton groepenkast als 1-fase of 3-fase uitvoering

De hoofdaansluiting in de meterkast bepaalt of u een 1-fase of een 3-fase Eaton groepenkast nodig heeft. Heeft u een 220/230 Volt hoofdaansluiting? Bestel dan een 1-fase groepenkast. Deze aansluiting komt vooral voor bij oudere woningen. Een 3-fase groepenkast wordt bij een krachtstroomaansluiting toegepast ( 380 Volt hoofdaansluiting ). Na de keuze voor 1-fase of 3-fase, kijkt u naar de benodigde componenten en het aantal groepen. Houd eventueel rekening met ruimte voor toekomstige uitbreidingen.
 

Eaton groepenkast kopen

Elke Eaton groepenkast bij GroepenkastCompleet is veilig en voldoet aan de laatse NEN-normen en KEMA-KEUR. Eaton groepenkasten zijn compleet voorbedraad en afgemonteerd verkrijgbaar, of als lege groepenkast voor maximale flexibiliteit. Binnen het assortiment van GroepenkastCompleet treft u ook veel componenten, zoals Eaton installatieautomaten, aardlekschakelaars en extra groepen. Blader door het aanbod en stel uw nieuwe groepenkast geheel naar wens samen, Heeft u daarbij hulp nodig of nog een aantal vragen? Neem dan contact met ons op, Wij adviseren u graag om de juiste keuze te maken.

 

Bekijk ook eens de technische eigenschappen van onze andere A-merken