0
Winkelwagen

Schakelmateriaal

Inbouw & opbouw schakelmateriaalSchakelmateriaal in verschillende designs

Zoekt u een stopcontact, dimmer, lichtschakelaar, hotelschakelaar of serieschakelaar, of wilt u een bestaande schakeling veranderen en een betere uitstraling of afwerking geven? Schakelmateriaal is een verzamelnaam voor alle elementen die in een elektrische installatie voor de bediening van diverse elektrische apparaten en verlichting worden gebruikt. Schakelaars en dimmers, maar ook inbouw en opbouw stopcontacten en andere typen wandcontactdozen worden tot schakelmateriaal gerekend. Bekende en gerenommeerde merken schakelmateriaal zijn Gira, Busch-Jaeger en Jung, waarvan u bij GroepenkastCompleet een ruime selectie in verschillende designs vindt.

Inbouw en opbouw schakelmateriaal

Bij het installeren van nieuwe stopcontacten, dimmers of andere schakelingen, heeft u over het algemeen de keuze uit inbouw of opbouw schakelmateriaal. Een inbouwschakelaar betekent dat een inbouwdoos in de muur wordt gemonteerd, waarbij het complete elektrische systeem achter of in de muur is weggewerkt. Inbouw garandeert een strakke afwerking van uw elektrische installatie en biedt een grote verscheidenheid aan verschillende designs schakelmateriaal. Een opbouwschakelaar wordt op de muur gemonteerd. Daarnaast is het mogelijk om een combinatie van een stopcontact met een schakelaar in één inbouwdoos te installeren, ook wel bekend als een half opbouw- of inbouwschakelaar. Het brede aanbod schakelmateriaal bij GroepenkastCompleet is naar keuze verkrijgbaar, zowel met als zonder montageplaat, afdekplaat of afdekraam.

Schakelmateriaal in het interieur

Het juiste schakelmateriaal kan een interieur helemaal af maken. Het kan zelfs een echte eyecatcher in uw interieur zijn! Denk daarbij aan mooie ingebouwde design stopcontacten met USB-aansluiting voor het opladen van smartphones en tablets, soepel en traploos draaiende inbouwdimmers voor het schakelen van sfeervolle verlichting. Schakelmateriaal is dus niet alleen functioneel, maar vormt een belangrijk onderdeel van het hedendaagse interieur. Voor de perfecte afwerking zijn steeds meer verschillende soorten, maten en designs schakelmateriaal verkrijgbaar. Kies bij voorkeur voor hetzelfde merk en design, om in de hele woning of een kamer een mooie eenheid te realiseren. Om kortsluiting of andere gevaarlijke situaties te voorkomen, is voor montage in de buitenruimte of natte ruimtes veelal spatwaterdicht schakelmateriaal in dezelfde stijl verkrijgbaar.

Merken schakelmateriaal

Het schakelmateriaal van de verschillende merken omvat een breed aanbod schakelaars, stopcontacten, dimmers, afdekramen en meer. Het merk Gira is zelfs meerdere keren bekroond met designprijzen. Kwaliteit van alle door GroepenkastCompleet aangeboden merken wordt gewaarborgd door de DIN EN ISO 9001:2008 certificering. Het schakelmateriaal voldoet aan alle in Nederland gestelde normen voor elektrische installaties en beschikt over KEMA-KEUR. GroepenkastCompleet levert alle verschillende componenten om uw schakelingen geheel op maat samen te stellen. Heeft u hier hulp bij nodig? Neem gerust contact met ons op. Wij adviseren u graag.