0
Winkelwagen

ABB groepenkast

ABB groepenkast kopenABB Hafonorm groepenkasten

Ben je op zoek naar ABB groepenkasten? Dan ben je bij Groepenkastcompleet.nl aan het juiste adres. ABB Hafonorm groepenkasten worden door het gelijknamige Zweeds-Zwitserse bedrijf gemaakt en is één van de populairste A-merken in Nederland. De ABB groepenkasten worden compleet afgemonteerd en voorbedraad geleverd. De voordelen van ABB groepenkasten volgens onze specialisten zijn:

 • De ABB groepenkast is zeer degelijk en zeer geschikt bij renovatiewerkzaamheden;
 • Alle groepen zijn op de bovenste DIN-rail geplaatst;
 • Veel buisinvoer mogelijkheden via de zijkanten van de kast;
 • Installatieautomaten zijn uitgevoerd met insteekcontacten;
 • De groepenkast is compact en veilig.
   
De modulaire Hafonorm groepenkasten van ABB zijn speciaal ontwikkeld met het oog op een zeer snelle en plezierige installatie. Een ABB groepenkast staat daarmee voor een nette, eenvoudige werkwijze en heeft een logische indeling. Ook heeft men gedacht aan een royaal buisinvoerstuk, terwijl het ontwerp toch compact en veilig is gebleven.

Voordelen van een ABB groepenkast:

 • Snel en veilig werken met het unieke Busboard en schroefloze componenten.
 • Compact en veilig ontwerp.
 • Toepasbaar in elke woning, zowel 1 fase als 3 fase.
 • Eenvoudig op maat te bouwen.
 • Standaard voorzien van hoofdschakelaar en aardlekschakelaars.
 • Steekbare aansluitingen en uitbreidingen.
 • Tot wel 10 jaar fabrieksgarantie.


Plus en minpunten volgens onze specialisten:

pluspunt ABB groepenkast   Zeer degelijke kast en bij uitstek geschikt bij renovatie werkzaamheden
pluspunt ABB meterkast   Alle groepen zijn op de bovenste DIN-rail geplaatst
voordeel ABB groepenkast   Veel buisinvoer mogelijkheden via de zijkanten van de kast
voordeel ABB meterkast   Installatieautomaten zijn uitgevoerd met insteek- contacten
voordelen ABB groepenkasten   De groepenkast is compleet voorbedraad en montageklaar
minpunt ABB meterkast   Bij uitbreidingen moet het busboard soms vervangen worden


ABB Hafonorm meterkast uitvoeringen

Voor iedere situatie bestaat een passende ABB groepenkast. Zowel als lege groepenkast of geheel compleet voorgeïnstalleerd verkrijgbaar in verschillende maten met voldoende ruimte voor extra uitbreidingen. Standaard zijn de meeste ABB groepenkasten al voorzien van aardlekschakelaars en belangrijke componenten, van hoofdschakelaar tot installatieautomaten (flexomaten) en een eventuele extra fornuisgroep of beltrafo. Op deze manier werkt iedereen die zelf een ABB groepenkast installeert nog sneller en efficiënter, terwijl de veiligheid altijd blijft gegarandeerd.

1-fase of 3-fase ABB Hafonorm meterkast

Heeft u een 1-fase groepenkast of een 3-fase groepenkast nodig? Groepenkasten van ABB zijn verkrijgbaar als 1-fase variant of 3-fase variant. De hoofdaansluiting in de meterkast bepaalt welk type u nodig heeft. De meeste huishoudens met een 230 Volt aansluiting hebben een 1-fase ABB groepenkast nodig. Een 3-fase groepenkast wordt gebruikt bij een 380 Volt hoofdaansluiting. Vervolgens speelt de beschikbare ruimte in de meterkast en de gewenste extra groepen een rol bij de gewenste afmetingen van de ABB groepenkast.
 

ABB groepenkast onderdelen

Bij Groepenkastcompleet.nl vind je ook alle componenten om de ABB groepenkast uit te breiden. Voor iedere situatie is er een passende ABB groepenkast. Zowel als lege groepenkast of geheel compleet geïnstalleerd verkrijgbaar in verschillende maten met voldoende ruimte voor extra uitbreidingen. Standaard zijn de meeste ABB groepenkasten al voorzien van aardlekschakelaars en belangrijke componenten, van hoofdschakelaar tot installatieautomaten (flexomaten) en een eventuele extra fornuisgroep of beltrafo. Op deze manier werkt iedereen die zelf een ABB groepenkast installeert nog sneller en efficiënter, terwijl de veiligheid altijd gegarandeerd blijft.

ABB groepenkasten 8 jaar extra garantie

Elke ABB groepenkast bij GroepenkastCompleet is volledig origineel. Het kopen van een ABB groepenkast betekent de aanschaf van een veilige en compleet voorbedrade meterkast van hoge kwaliteit. Uiteraard voldoet iedere groepenkast aan de laatste NEN-EN-IEC 61439-1/3 normen. Na registratie op de website van ABB ontvangt u kostelooos een verlengde garantie tot 8 jaar!