0
Winkelwagen

Elektrische convector radiator

Elektrische-convector-radiator

Elektrische convector radiator assortimentElektrische radiator voor veel gemak en comfort

Een elektrische radiator is vergelijkbaar met een normale radiator, met als grootste verschil dat een elektrische radiator op stroom werkt. Elektrische verwarming biedt een aantal grote voordelen ten opzichte van watergevulde radiatoren die aangesloten zijn op een conventionele cv-ketel. Een elektrische radiator biedt namelijk veel flexibiliteit. Overal waar een stopcontact aanwezig is, plaatst u eenvoudig een elektrische kachel. Dit type elektrische verwarming wordt vooral gebruikt als (bij)verwarming van kamers, of als hoofdverwarming in vakantiewoningen en tuinhuizen. Een elektrische kachel is ook zeer geschikt om een ruimte of woning vorstvrij te houden.

Voordelen van een elektrische radiator

Een elektrische radiator is ideaal als aanvulling op een bestaand verwarmingssysteem. Werkt u bijvoorbeeld op de bovenverdieping, terwijl de thermostaat van de cv-installatie op de benedenverdieping is gemonteerd? Dan moet u soms de hele benedenverdieping verwarmen om de ruimte boven ook op temperatuur te krijgen. Op zo'n moment biedt een elektrische kachel de perfecte oplossing. U hoeft beneden niet te verwarmen, want u verwarmt met uw elektrische kachel alleen de ruimte waar u op dat moment aanwezig of werkzaam bent. Op die manier kan een elektrische convectorkachel of radiator zelfs veel energie besparen. Ook in ruimtes waar geen verwarming aanwezig is, of de bestaande verwarming niet voldoende warmte genereert, biedt een elektrische kachel een zeer goede oplossing.


Alle voordelen van elektrische radiatoren op een rij:

 • Flexibel, overal te plaatsen waar een stopcontact aanwezig is
 • Energiezuinig door slimme technologie
 • Warmte direct beschikbaar (geen opwarmtijd)
 • Grote investering vooraf is niet noodzakelijk
 • Ideaal en duurzaam in combinatie met zonnepanelen
 • Geruisloze werking en stijlvolle uitstraling
 • Veilig en vrijwel onderhoudsvrij

 

Energie besparen met een elektrische convectorkachel?

Alle nieuwe elektrische radiatoren voldoen aan strenge eisen op het gebied van energiebesparing. Sinds 2018 volgen fabrikanten namelijk de Ecodesign-richtlijn, waarmee het stroomverbruik van een elektrische kachel afneemt, terwijl het warmtecomfort hetzelfde blijft. Elke elektrische convectorkachel biedt tegenwoordig veel instellingsmogelijkheden en is perfect af te stellen op het gewenste comfortniveau, terwijl het energieverbruik zo laag mogelijk blijft. Daardoor zijn er verschillende technieken in de elektrische kachel geïntegreerd, zoals:
 
 • Instelbaar week- of dagprogramma
 • Bewegingssensor die reageert zodra er niemand in een ruimte aanwezig is
 • Energiebesparende stand-by-functie wanneer er een raam of deur openstaat
 • Een digitaal display voor meer inzicht over het elektriciteitsverbruik
 • Slimme ingebouwde thermostaat (ook met wifi beschikbaar)

Een elektrische verwarmings radiator kan in huizen die goed geïsoleerd zijn ook als hoofdverwarming worden toegepast. Zeker in combinatie met zonnepanelen is dat een zeer duurzame oplossing. In de nabije toekomst zal het zelfs mogelijk worden om uw zonne-energie op te slaan in thuisaccu's.
 

Vermogen elektrische radiator

Om een goede inschatting te kunnen maken van het benodigde vermogen, staat hieronder een handige tabel.
 
Vermogen (Watt) Totaal ruimte
400    5 - 7 m3
600   8 - 10 m3
800 12 - 14 m3
1000 14 - 16 m3
1200 17 - 20 m3
1500 21 - 25 m3
2000 26 - 34 m3
2500 35 - 44 m3
3000 45 - 52 m3
 


Elektrische radiatoren bij GroepenkastCompleet


Bij GroepenkastCompleet vindt u verschillende soorten elektrische radiatoren, zoals elektrische paneelradiatoren, elektrische badkamer kachels of een elektrische handdoekradiator (buisradiator). Allemaal verkrijgbaar in meerde vermogens en afmetingen. Wilt u en elektriche kachel ophangen of bent u op zoek naar een verplaatsbare elektrische kachel? Wilt u weten welke radiator het meest geschikt is of advies over het benodigde vermogen? Neem voor meer informatie gerust contact met ons op. Er is altijd een elektrische radiator die voor uw situatie geschikt is.
EcoDesign 2018