0
Winkelwagen

Elektrische kachel

Elektrische-kachel

Elektrische kachels voor een behaaglijke verwarmingElektrische verwarming: kachel en radiator

Een elektrische radiator is in principe een gewone radiator, maar dan op stroom. Het grote voordeel van elektrische verwarming is de flexibiliteit. Immers overal waar een stopcontact is, plaatst u eenvoudig een elektrische kachel. Elektrische verwarming wordt vooral toegepast als (bij)verwarming van ruimtes, of als hoofdverwarming in vakantie- of tuinhuizen. Daar is een elektrische radiator vaak de meest prettige en comfortabele oplossing om een ruimte op temperatuur of vorstvrij te houden. In combinatie met zonnepanelen is elektrische verwarming bovendien een duurzame oplossing.

Hoeveel Watt elektrische verwarming heb ik nodig?

Het berekenen van het benodigde vermogen om een bepaalde ruimte te verwarmen, is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de totale inhoud van een vertrek in kubieke meters (m3), maar ook de mate van isolatie en de aanwezigheid van ramen en deuren speelt een rol. In kleine ruimtes voldoet een enkele elektrische kachel of radiator, terwijl het in een grotere ruimte voor de warmteverdeling beter is om op verschillende plaatsen een elektrische radiator of kachel te plaatsen, in plaats van één elektrische radiator met een groot vermogen.

Bekijk de onderstaande tabel voor een indicatie van de benodigde capaciteit bij een bepaald volume.

Vermogen (Watt) Totaal ruimte
400    5 - 7 m3
600   8 - 10 m3
800 12 - 14 m3
1000 14 - 16 m3
1200 17 - 20 m3
1500 21 - 25 m3
2000 26 - 34 m3
2500 35 - 44 m3
3000 45 - 52 m3


Het is aan te raden om in de berekening van het benodigde vermogen rekening te houden met een kleine overcapaciteit, zodat u zelfs in uitzonderlijk koude situaties de ruimte eenvoudig op temperatuur kunt blijven houden.

Zuinige elektrische verwarming

Sinds 1 januari 2018 moeten alle energie gerelateerde producten voldoen aan de Ecodesign ERP 2018 regelgeving, als onderdeel van een EU-actieplan om in 2020 de CO2-uitstoot met 20 procent te verminderen en tegelijkertijd de energie-efficiëntie met 20 procent te verhogen. Daarom moet iedere elektrische radiator, convector of andere elektrische kachel per 1 januari 2018 voorzien zijn van:

  • Elektronische temperatuurregeling
  • Dag-/weekprogramma
  • Open window sensor


Het voordeel is groot: de thermostaat zorgt ervoor dat het niet te warm wordt en er dus geen kostbare energie verloren gaat wanneer dat niet nodig is. Het dag-/weekprogramma maakt het energieverbruik nog efficiënter en de open window sensor detecteert een plotselinge daling van temperatuur, bijvoorbeeld door een open raam of deur. De elektrische verwarming schakelt dan uit voor een periode van maximaal 30 minuten, of totdat er weer een verhoging van de temperatuur ontstaat waaruit blijkt dat het raam of de deur is gesloten.

Soorten elektrische verwarming

Bij GroepenkastCompleet vindt u een groot en divers aanbod elektrische verwarmingsproducten. Kies voor een elektrische radiator of convector, vast of verplaatsbaar. Voor in de badkamer een elektrische badkamerkachel of een elektrische design handdoekradiator. Alle elektrische kachels uit ons assortiment voldoen aan de Ecodesign ERP 2018-regelgeving en zijn eenvoudig en snel gebruiksklaar.

Elektrische verwarming heeft de toekomst en zorgt voor een aangename temperatuur, precies op de plaatsen waar dat nodig is. Heeft u vragen over de verschillende soorten elektrische radiatoren of het te installeren vermogen? Neem dan contact met ons op voor een passend advies.