0
Winkelwagen

Groepenkasten

Groepenkasten online kopen

Groepenkast kopen? Bij GroepenkastCompleet vind je een uitgebreid assortiment groepenkasten voor in de meterkast. Alle bekende A-merk groepenkasten, waaronder ABB, Hager, Eaton, Attema, Schneider en AEG zijn in onze webshop te vinden!

Groepenkast vervangen in de meterkast

Een groepenkast dient ervoor te zorgen dat u op een veilige wijze stroom kunt gebruiken in en rondom uw huis. Een groepenkast beschermt u tegen storingen of defecte apparaten, die zijn aangesloten op deze installatie. In uitzonderlijke gevallen kan de groepenkast namelijk de laatste beveiliging zijn tegen het uitbreken van brand als gevolg van een storing. Een groepenkast dient betrouwbaar en van een hoogwaardige kwaliteit te zijn. U heeft bij ons een ruime keuze uit diverse toonaangevende merken die binnen de woningbouw en kleine utiliteit kunnen worden toegepast.
 

Een groepenkast bestellen

De groepenkasten uit ons assortiment zijn A-merk fabrieks- geassembleerde groepenkasten en worden voorbedraad en montageklaar geleverd, zodat je de groepenkast alleen nog maar hoeft te installeren in de meterkast. Met de aankoop van een A-merk groepenkast uit ons assortiment bent u altijd verzekerd van een veilige en betrouwbare verdeler die voldoet aan de meest recente NEN-EN-IEC 61439 normen. Door de hoogwaardige kwaliteit en de goede reputatie van de merken ABB, Hager, Attema, Eaton, Schneider en AEG zijn de 1-fase groepenkasten en de 3-fase groepenkasten van deze fabrikanten dan ook ruim vertegenwoordigt in ons assortiment.
 

Een groepenkast samenstellen

Sinds 1 maart 2015 is de norm voor laagspannings- schakel- en verdeelinrichtigen vernieuwd!

De NEN-EN-IEC 61439 maakt een duidelijk onderscheid tussen de "Oorspronkelijke Fabrikant" en aanbieders van groepenkasten (webwinkels) die groepenkasten zelf samenstellen. Ieder heeft zijn eigen verantwoordelijkheid. Volgens deze norm wordt degene die een groepenkast zelf ontwerpt en samenbouwt beschouwd als de “fabrikant” van de groepenkast. De fabrikant van de samengestelde groepenkast is dan ook verantwoordelijk voor het ontwerp en de fabricage van het product om het in de handel te brengen. Wat nu als er door product falen schade ontstaat, en de (webwinkel) fabrikant bestaat niet meer? Bij wie kunt u dan uw schade verhalen?
 

Waarom altijd A-merk groepenkasten kopen?

Met de koop van een A-merk fabrieks- geassembleerde groepenkast uit ons assortiment bent u als consument verzekerd dat de groepenkast niet alleen uitvoerig is getest en goedgekeurd, maar dat deze ook is gecertificeerd door nationale en internationale onafhankelijke instanties. Het garandeert niet alleen dat uw installatie veilig is en aan alle relevante veiligheidseisen voldoet, maar bewijst ook bij een eventuele verzekeringsschade dat u goedgekeurde materialen heeft geïnstalleerd. GroepenkastCompleet laat het samenstellen van een groepenkast dan ook over aan de ervaren professionals van de A-merk producenten. Kiezen voor een A-merk is kiezen voor betrouwbaarheid, veiligheid en garantie!
 

CE-markering en KEMA-KEUR

Wij zien regelmatig dat webwinkels, die zelf fabrikant zijn van samengestelde groepenkasten, deze onder een eigen (huis)merk groepenkasten op de markt brengen en deze vervolgens aanprijzen als een A-merk. In veel gevallen ontbreekt op de kast de verplichte CE-markering en zijn de aangeboden groepenkasten als compleet eindproduct meestal niet KEMA-KEUR gecertificeerd. Als eindgebruiker bent u zelf verantwoordelijk voor de juiste werking en staat van uw groepenkast. Laat u bij uw keuze bij voorkeur adviseren door een erkende installateur. Voor een goedkope groepenkast geldt meestal goedkoop = duurkoop!
 

Bent u op zoek naar een:

•    1-fase groepenkasten
•    3-fase groepenkasten

 

1-fase groepenkasten

Bij een 1-fase-installatie is de hoofdbeveiliging (hoofdzekering) 1x 25A (5,5 kVA) of 1x 35A (8 kVA) uitgevoerd. De meeste 1-fase aansluitingen zijn tegenwoordig 1x 35A uitgevoerd.
 

3-fase groepenkasten

Bij een 3-fase-installatie is er sprake van 3 hoofdzekeringen of één hoofdautomaat welke in woningen meestal 3x 25A (17,2 kVA) zijn uitgevoerd. Wanneer je op de elektriciteitsmeter (kWh-meter) de aanduiding 3x220V/230V of 380V/400V ziet staan, dan is je groepenkast aangesloten op een 3-fase aansluiting. De meeste nieuwbouw woningen worden al standaard opgeleverd met een 3-fase hoofdaansluiting in de meterkast.
 

3-fase groepenkast aansluiten op een 1-fase aansluiting

Een 3-fase groepenkast uitgevoerd met drie 2-polige aardlekschakelaars kan ook bij een 1-fase aansluiting worden toegepast. Dit kan door eenvoudig onder de hoofdschakelaar een 3-polige doorverbindingskam te monteren op de plaats van de 3-fasen. Gaat u in de toekomst over naar een 3-fase hoofdaansluiting, dan kan de doorverbindingskam eenvoudig weer worden verwijderd, en is de groepenkast weer geschikt voor een 3-fase hoofdaansluiting. Ten tijde van de omzetting naar een 3-fase aansluiting zal de monteur van de netbeheerder de doorverbindingskam onder de hoofdschakelaar weer verwijderen.
 

Groepenkast uitbreiden of aanpassen

Alle basisverdelers kunnen met behoudt van KEMA-KEUR achteraf worden uitgebreid. Per merk zijn alle kasten namelijk eenvoudig uit te breiden en aanpasbaar. Selecteer een groepenkast, en breid deze daarna gemakkelijk uit met groepenkast componenten waaronder een beltransformator een fornuisgroep en een stopcontact. Alle kasten zijn modulair opgebouwd, de kasten zijn hierdoor gemakkelijk te combineren tot één groot systeem.

Is een basis groepenkast uit ons assortiment voor uw elektrische installatie niet geschikt, laat deze dan samenstellen en installeren door een Erkend Installateur. Een kleine fout of misberekening, kan namelijk grote en vervelende gevolgen hebben. Door de groepenkast te laten samenstellen door een professional voorkomt u onveilige situaties, maar ook eventuele hoge reparatiekosten achteraf.
 

Wat is het beste merk groepenkast

Wat is het beste groepenkast die garant staat voor een hoogwaardige kwaliteit en die ook nog eens 100% veilig en betrouwbaar is? Alle kasten uit ons assortiment zijn gerenommeerde A-merken. De onderlinge verschillen tussen de diverse merken zijn gering en hoofdzakelijk terug te voeren tot het montagegemak, de afmetingen en de vormgeving van de behuizing. U heeft bijvoorbeeld de keuze uit een samengestelde groepenkast uitgevoerd met installatieautomaten met schroefcontacten of voor een snelle montage installatieautomaten met schroefloze contacten. Wat is nu het beste merk groepenkast? Ongeacht welk merk je kiest, met de aanschaf van een A-merk, kies je altijd voor het beste merk!
 

Top 5 meest verkochte groepenkast merken

Bij GroepenkastCompleet.nl verkopen we alleen groepenkasten van topkwaliteit. Dit zult u merken als u door ons assortiment heen gaat en daadwerkelijk uw groepenkast gaan kiezen! ABB en Hager zijn het meest vertegenwoordigd in de Nederlandse woningen, en hiermee al jarenlang de meest verkochte merken. De top 5 staat gerangschikt op basis van verkoop aantallen in onze webwinkel.


1.    ABB groepenkasten
2.    Hager groepenkasten
3.    Eaton groepenkasten
4.    Schneider groepenkasten
5.    Attema groepenkasten

 

Handig voor in de meterkast

•    Download gratis groepenverklaring
 

Een groepenkast kopen of uitbreiden met extra componenten? Op de homepage van groepenkastcompleet vindt je een overzicht van ons gehele assortiment voor het vervangen van de oude stoppenkast in de meterkast.