0
Winkelwagen

GIRA dimmer

Gira inbouw dimmerGira dimmers voor de perfecte sfeer

Met een Gira dimmer kunt u uw licht eenvoudig en comfortabel dimmen. Met modern en tijdloos vormgegeven dimmers, is er bij Gira voor iedereen een passende dimmer te vinden. Bovendien sluit het overige schakelmateriaal van Gira naadloos aan op de dimmers van dit gerenommeerde merk. Op die manier creëert u op een eenvoudige manier een mooie eenheid in uw interieur, zeker in combinatie met een stijlvol vormgegeven basiselement.

Het assortiment Gira dimmers is breed, met veel verschillende soorten dimmers, zodat er altijd wel een dimmer beschikbaar is die bij uw interieur past. Gira is een producent van hoogwaardig en duurzaam schakelmateriaal en heeft vele designprijzen en awards gewonnen. Daarmee hoort Gira tot de absolute top en standaard binnen de branche.
 

De juiste Gira dimmer kiezen

Welke Gira dimmer heeft u nodig? Binnen het Gira-aanbod bestaan namelijk een behoorlijk aantal verschillende soorten dimmers. Zo zijn er bijvoorbeeld de:
 

Ten eerste onderscheiden we de Gira draaidimmer en tastdimmer. Dit zijn de manieren waarop u de dimmer bedient, met als grootste verschil dat een draaidimmer beschikt over een ronde draaiknop of -schijf, waarmee u de lichtintensiteit instelt. Een tastdimmer schakelt in of uit door slechts met uw vinger het oppervlak van de schakelaar aan te raken en weer los te laten tot het gewenste lichtniveau is bereikt.

De Gira seriedimmer is een dimmer waarmee u twee lampen of lichtgroepen onafhankelijk van elkaar aanstuurt. U heeft op die manier dus een dubbele functie in slechts één inbouwdoos. Een universele led-dimmer is te monteren op het schakelmateriaal van alle merken. Zo is het mogelijk om al het bestaande schakelmateriaal in uw woning probleemloos te vervangen door het mooi vormgegeven schakelmateriaal van Gira. Daarbij heeft u uiteraard de keuze voor Gira inbouw of opbouw schakelmateriaal.
 

Ledlamp dimmen met een Gira led-dimmer


Wilt u een ledlamp dimmen? Kies dan voor een speciaal daarvoor ontworpen Gira led-dimmer. Ledverlichting is tegenwoordig de standaard voor verlichting:
 
  • Het is warm van kleur
  • Energiezuinig
  • Heeft een lage warmteafgifte
  • Heeft een lange levensduur

Door een ledlamp te dimmen creëert u sfeer en bespaart u nog meer energie.

De meeste ledlampen zijn standaard helaas (nog) niet dimbaar. Let daarom bij aankoop goed op de verpakking en controleer of de ledlamp dimbaar is. Is dat het geval? Dan heeft u daarnaast ook een leddimmer nodig. Een standaard dimmer kan namelijk tot gevolg hebben dat uw ledlamp gaat knipperen, zoemen of trillen. Dit komt doordat de elektronica van een ledlamp anders werkt dan een traditionele gloei- of halogeenlamp.

Met een led dimmer voorkomt u dit probleem en kunt u op een eenvoudige manier uw ledlampen dimmen. Ook de Gira led dimmers zijn verkrijgbaar in de mooie Gira vormgeving en zijn geschikt voor meer dan afdekramen voor een mooie en unieke uitstraling.
 

Gira dimmer kopen bij GroepenkastCompleet


Gira dimmers voldoen aan alle hiervoor in Nederland gestelde normen voor elektrische installaties en beschikken over KEMA-KEUR. GroepenkastCompleet beschikt over een breed aanbod Gira opbouw- en inbouwdimmers. Vooral op het gebied van inbouw schakelmateriaal is Gira echt onderscheidend in het design. Van mat wit tot hoogglans zwarte afdekramen, u heeft veel keuzevrijheid. Zo stelt u uw set dimmers en ander Gira schakelmateriaal volledig naar eigen wens samen. Kunt u wel wat hulp of advies bij uw keuze gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.